Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 21:43

Форум працівників медичних бібліотек України

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Ми робимо так » Інформаційне забезпечення спеціалістів-медиків за договорами (Інформаційне забезпечення спеціалістів-медиків за договорами)
Інформаційне забезпечення спеціалістів-медиків за договорами
Наталія401846Дата: Четвер, 29.09.2011, 14:10 | Повідомлення # 1
сообщений<20
Група: Проверенные
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Забезпечення спеціалістів-медиків лікувально-профілактичних закладів міста та області за договорами про інформаційне обслуговування
Впровадження нових IT- технологій дозволило Дніпропетровській обласній науково-медичній бібліотеці розширити асортимент інформаційних послуг, знайти свою інформаційну нішу в обслуговуванні користувачів-медиків. Крім того, суттєво змінилися вимоги користувачів до якості наданої інформації. Спеціалістам-медикам, науковим працівникам необхідно скористатися не стільки внутрішніми ресурсами бібліотеки, скільки отримати інформацію аналітично оброблену, систематизовану, тобто готову до професійного сприйняття. Саме для цього у 2010 році було прийнято рішення надавати спеціалістам-медикам науково-медичну інформацію згідно договорів про інформаційне обслуговування на безкоштовній основі за допомогою електронної пошти, заощаджуючи тим самим їх час та збільшуючи таким чином аудиторію читачів за рахунок віддаленого доступу.
На 1.010.2011року за договорами обслуговуються 28 лікувально-профілактичних закладів міста та області. У рамках договору бібліотека надсилає у ЛПЗ міста області інформацію про надходження нових книг, методичних рекомендацій, інформаційних листів, рекомендаційних та тематичних анотованих покажчиків на допомогу практикуючому лікарю в електронному вигляді, а також проводить усні тематичні огляди медичної літератури, книжкові виставки, Дні спеціалістів, Дні інформації, презентації нових книжкових колекцій, здійснює підбір літератури для доповідей медичним фахівцям. Інформаційне забезпечення договірних зобов’язань здійснюють всі відділи ДОНМБ. Для здійснення інформаційного моніторингу щодо якості надання інформаційно-бібліографічних послуг згідно договорів, бібліотека працює у тісному контакті з бібліотекарями ЛПЗ та відповідальними за роботу груп НМІ, які отримують цю інформацію та розповсюджують серед медичних фахівців.
Суттєвим недоліком інформаційного обслуговування за договорами була неможливість надання повнотекстової інформації нашим користувачам. Але з липня 2011року бібліотека вже розміщує повнотекстові власні ресурсу на сайті ДОНМБ у рубриці «Ресурси ДОНМБ», і кожний користувач у режимі віддаленого доступу за бажанням може ознайомитися з повним текстом документа потрібної йому інформації.
З 1 вересня 2011року ДОНМБ надає користувачам нову сервісну послугу – електронну доставку документів, завдяки якій віддалені користувачі можуть отримувати електронні копії друкованих документів з фонду ДОНМБ.
Постійно аналізуючи роботу за договорами про інформаційне обслуговування спеціалістів-медиків з використання IT- технологій, можливо визначити незаперечні переваги цієї форми обслуговування, а саме:
- оперативність отримання систематизованої, аналітично обробленої інформації, готової для професійного сприйняття віддаленими користувачами;
- доступність отримання інформації незалежно від місця та часу;
- комфортність отримання інформації;
- збільшення аудиторії читачів за рахунок віддаленого обслуговування.
 
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Ми робимо так » Інформаційне забезпечення спеціалістів-медиків за договорами (Інформаційне забезпечення спеціалістів-медиків за договорами)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz