Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 12:27

Форум працівників медичних бібліотек України

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Ми робимо так » Дистанційне навчання бібліотекарів мережі (З досвіду роботи з підвищення кваліфікації бібліотекарів)
Дистанційне навчання бібліотекарів мережі
Наталія401846Дата: Четвер, 25.08.2011, 09:46 | Повідомлення # 1
сообщений<20
Група: Проверенные
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Дніпропетровська обласна науково-медична бібліотека на сьогодні є методичним центром для 45 медичних бібліотек області: 7 навчальних медичних закладів, 2 науково-дослідних інститутів, 36 лікувально-профілактичних закладів.
Навчити бібліотекарів лікувальних закладів шукати нові шляхи для своєї повноцінної діяльності – важливе завдання ДОНМБ як методичного центру.
У своїй роботі ми активно використовуємо дистанційну форму навчання бібліотекарів області – тобто самостійну пізнавальну діяльність, індивідуалізований процес передачі і засвоєння знань,умінь і навичок, що теж зарекомендувала себе як дієва та ефективна. Минулого року вже використовувалась така форма навчання, і зарекомендувала вона себе непогано. У березні ми провели обласний дистанційний семінар-презентацію на тему “Бібліографія в сучасному електронному середовищі”. За допомогою електронної пошти були надіслані матеріали, які, на нашу думку, можуть допомогти в роботі сучасного бібліотекаря.
У 4 кварталі 2011 року планується проведення дистанційного тестування бібліотекарів мережі за пройденим у поточному році матеріалом.
У процесі вивчення тих чи інших питань бібліотекознавства у бібліотекарів ЛПЗ виникають запитання, які їм незрозумілі або вирішити їх вони не можуть. Працівники обласної бібліотеки швидко та якісно реагують на всі запити своїх колег. Тому одним з аспектів діяльності відділу науково-методичної роботи є консультаційна допомога бібліотекарям ЛПЗ регіону. Спілкування за допомогою електронної пошти поступово витісняє традиційні консультації в телефонному режимі. Крім того, ДОНМБ на своєму сайті відкрила послугу для бібліотекарів медичних бібліотек «Запитайте у методиста», де можна у довільній формі задати запитання методисту та керівникам ДОНМБ з усіх напрямків бібліотечної діяльності, вказавши ім’я та адресу, за якою бажаєш отримати відповідь.
 
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Ми робимо так » Дистанційне навчання бібліотекарів мережі (З досвіду роботи з підвищення кваліфікації бібліотекарів)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz