Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 09:17

Форум працівників медичних бібліотек України

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Нормативно-правове забезпечення діяльності бібліотек » Про здійснення державних закупівель (02.10.2011 року набув чинності оновлений Закон України)
Про здійснення державних закупівель
ННМБУ-НежурбедаДата: Вівторок, 25.10.2011, 14:13 | Повідомлення # 1
сообщений<250
Група: Заблокированные
Повідомлень: 279
Репутація: 0
Статус: Offline
02 жовтня 2011 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель», який вносить істотні зміни до Закону України «Про здійснення державних закупівель» та Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Зокрема, з поля дії Закону №2289 виведено власні кошти підприємств. Відповідно до статті 2 вимоги закону будуть поширюватися на ці кошти лише, якщо ці підприємства:
- користуються податковою пільгою - протягом користування такою пільгою;
- звільнені від обов'язку сплачувати заборгованість перед бюджетами та державними цільовими фондами – протягом календарного року від дати такого звільнення;
- отримують пряму або опосередковану бюджетну підтримку - протягом календарного року від дати одержання бюджетної підтримки.

Розширено перелік предметів закупівель, на які не поширюється дія закону, до таких предметів зокрема віднесено:
- послуги з оренди нежитлових приміщень, які знаходяться у державній та комунальній власності;
- закупівлі для проведення виборів та ряд інших.

У статті 8 Закону виключено норму щодо погодження Уповноваженим органом процедури закупівлі в одного учасника та в статті 39 розширено підстави для застосування такої процедури. Тобто рішення про закупівлі у одного учасника прийматимуться розпорядником коштів самостійно.

Новий Закон доволяє продовжитти дію договору про закупівлю на строк, достатній для проведення процедури закупівлі на початку наступного року, в обсязі, що не перевищує 20% суми, визначеної у договорі, укладеному в попередньому році.
 
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Нормативно-правове забезпечення діяльності бібліотек » Про здійснення державних закупівель (02.10.2011 року набув чинності оновлений Закон України)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz