Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 10:46

Форум працівників медичних бібліотек України

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Ми робимо так » Інноваційні методи роботи відділу науково-медичної інформаці (Створення повнотекстових інформаційних ресурсів. Перший крок)
Інноваційні методи роботи відділу науково-медичної інформаці
irushaДата: Четвер, 21.07.2011, 10:46 | Повідомлення # 1
сообщений<20
Група: Проверенные
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Для відділу наукової медичної інформації Дніпропетровської обласної науково-медичної бібліотеки важливим елементом обслуговування користувачів є створення та популяризація власних електронних тематичних повнотекстових ресурсів, зокрема їх актуалізація на сайті. Важливість цього напрямку ймовірна, оскільки дає можливість постійно міняти практику обслуговування, підвищувати її оперативність та цілеспрямованість, підсилюючи інформаційну функцію бібліотеки. Перехід до електронної форми будь-яких типів документів одночасно вирішує завдання: зберегти їх, сприяти оперативному наданню користувачам потрібної інформації, а також «підсилити» фонди ДОНМБ, поповнюючи їх тими ресурсами, які не мають традиційних аналогів. З другої половини 2009 року відділом проводиться відбір матеріалу з періодичних видань і мережі Інтернет з актуальних питань медицини. В 2009 і 2010 році тематичний інформаційний ресурс був доступний для користувачів тільки в локальній мережі ДОНМБ, а з 2011 року повнотекстові матеріали поточного року актуалізовані на сайті бібліотеки. Зараз ведеться робота з актуалізації на сайті повнотекстових матеріалів попередніх років . У цьому році обрані наступні теми для створення тематичних повнотекстових ресурсів: «Надання первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини», «Перинатальні технології. Безпечне материнство», « Лікувально-діагностичні заходи у боротьбі з туберкульозом», «Сучасні методи лікування інфарктів», які є одними з пріоритетних напрямків в забезпеченні охорони здоров'я мешканців області. Для зручності користувачів видається також і паперова копія цих електронних видань.
Джерела інформації, які скануються з паперових носіїв та відбираються з мережі Інтернет зберігаються в PDF форматі. У змісті інформаційного ресурсу дається повний бібліографічний опис джерела. Через гіперпосилання відкривається повний текст обраної статті. Будемо вдячні за надіслані пропозиції та запрошуємо до обговорення.
 
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Ми робимо так » Інноваційні методи роботи відділу науково-медичної інформаці (Створення повнотекстових інформаційних ресурсів. Перший крок)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz