Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 16:43

Форум працівників медичних бібліотек України

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Ми робимо так » Буккроссінг - процес звільнення книги (ДОНМБ приєдналась до всесвітнього руху Буккроссінг)
Буккроссінг - процес звільнення книги
LevДата: Понеділок, 11.07.2011, 15:05 | Повідомлення # 1
сообщений<20
Група: Проверенные
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Відділ обслуговування ДОНМБ спіткнувся з такою проблемою: часто наші користувачі приносять до бібліотеки книги, в надії, що вони ще на довгі роки стануть у нагоді практикуючим лікарям, медсестрам, викладачам та студентам. Ці книги впродовж трудового шляху були для наших вірних читачів посібниками і порадниками в роботі, тому й представляють велику цінність. Але брати на баланс застарілу літературу бібліотека не має права. З етичних міркувань здати на макулатуру книги, що були для лікарів порадниками і друзями, ми теж не можемо. Тому в рамках всесвітньої програми пропаганди книги ми підготували постійно діючу книжкову виставку “Буккроссінг”.
Виставку було присвячено Всесвітньому дню книги. Інформацію про початок роботи, умови та історію руху ми розмістили на сайті бібліотеки. На виставці представлені книги, що надані в дар нашими читачами. Кожен бажаючий може вільно переглянути літературу, обрати вподобаний документ і навіть не повертати його до бібліотеки, а може принести свої книги для обміну. Читачам ідея сподобалась – цікаво і корисно. Відвідувачі з радістю несуть книги, бо знають що вони потрібні людям, добирають для себе необхідні документи. Виставка надала книгам нове життя, зняла їх з полиць, вберегла від забуття.
Всесвітній рух звільнення книги “Буккроссінг” вже десять років крокує по планеті. “Книговорот” ( так називають буккроссінг) представляє собою такий процес: прочитав книгу – не відкладай її до шафи, а дай прочитати іншому, і так по ланцюгу. Буккроссінг змінює ставлення до читання та книги.
Ми приєдналися до всесвітнього книжкового руху, що стирає межі простору і часу. Пропонуємо і Вам приєднатися до цієї акції і стати ближчими до своїх відвідувачів.
 
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Ми робимо так » Буккроссінг - процес звільнення книги (ДОНМБ приєдналась до всесвітнього руху Буккроссінг)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz