Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 20:20

Форум працівників медичних бібліотек України

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Нормативно-правове забезпечення діяльності бібліотек » Про професійний розвиток працівників (Закон України від 12.01.2012 № 4312-VI)
Про професійний розвиток працівників
ННМБУ-НежурбедаДата: Вівторок, 14.02.2012, 17:09 | Повідомлення # 1
сообщений<250
Група: Заблокированные
Повідомлень: 279
Репутація: 0
Статус: Offline
12 січня 2012 р. Верховна Рада ухвалила Закон України «Про професійний розвиток працівників».
Закон визначає правові, організаційні та фінансові засади функціонування системи професійного розвитку працівників, проведення їх атестації тощо.
Законом введено нові поняття: неформальне професійне навчання працівників, формальне професійне навчання працівників, підтвердження кваліфікації працівників.
За законом «державне управління у сфері професійного розвитку працівників здійснюється центральним органом виконавчої влади у сфері соціальної політики, центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, молоді та спорту, іншими центральними та місцевими органами виконавчої влади відповідно до їх повноважень».
Також закон передбачає, що організація професійного навчання працівників здійснюватиметься роботодавцями з урахуванням потреб власної господарської або іншої діяльності відповідно до вимог законодавства. Фінансове забезпечення професійного розвитку працівників реалізовуватиме також роботодавець за рахунок власних коштів та інших джерел, не заборонених законодавством. Проте працівник за власним бажанням може проходити професійне навчання за рахунок своїх коштів або коштів інших фізичних чи юридичних осіб.
 
Форум » Форум працівників медичних бібліотек » Нормативно-правове забезпечення діяльності бібліотек » Про професійний розвиток працівників (Закон України від 12.01.2012 № 4312-VI)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz